Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Barszcz biały z chrupiącą posypką"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 58
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7151
Polecam.
Odsłon: 1662
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 58
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7151
Polecam.
Odsłon: 1662
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Składniki
Połącz w dużym garnku wywar z zakwasem, gotuj 10-15 minut. Dodaj śmietanę, chrzan, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz majeranek. Zagotuj. Przypraw solą i pieprzem.
Pokrój drobno białą kiełbasę oraz wędzony boczek. Kalafiora umyj, osusz, podziel na drobne różyczki. Podsmaż na rumiano boczek i kalafiora.
Nałóż porcje kiełbasy na głębokie talerze. Zalej kiełbasę gorącym barszczem. Po wierzchu posyp skwierczącą jeszcze posypką z boczku i kalafiora. Posyp posiekaną natką pietruszki.
Rada: Smak zupy wzbogacą suszone grzyby. Kilka prawdziwków lub podgrzybków ugotuj w niewielkiej ilości wody. Gdy zmiękną, pokrój je w cienkie paski i dodaj wraz z wywarem do barszczu.
Dla 8 osób, 3 zł porcja, czas 30 min, 256 kcalŹródło: Olivia