Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Barszcz biały na zakwasie"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
W słoiku połącz na zakwas, zalej ciepłą wodą, wymieszaj, przykryj gazą, odstaw na trzy dni w ciepłe miejsce. Grzyby namocz, jajka ugotuj na twardo. Kiełbasę kilka minut grilluj na patelni.
Włoszczyznę obierz, zalej 1,5 l wody, dodaj kiełbasę, ziele angielskie, liście laurowe i grzyby, gotuj 30 minut, zdejmując szumowiny. Dodaj zakwas, majeranek, chrzan, sól, pieprz. Całość gotuj jeszcze 15 minut.
Połącz kilka łyżek zupy ze śmietaną, dodaj do zupy. Gotuj jeszcze chwilę na małym ogniu. Na talerze wlewaj zupę, włóż kiełbasę i jajko. Zupę dekoruj natką pietruszki. Podawaj ze świeżym pieczywem.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień