Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba zdrowiej się nie da
Kotlety jajeczno-pieczarkowe powstały w chwili, gdy miałam w kuchni pieczarki...
Odsłon: 96
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 14
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 183
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 1471
Kotlety jajeczno-pieczarkowe powstały w chwili, gdy miałam w kuchni pieczarki...
Odsłon: 96
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 14
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 183
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 1471
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w letnim mleku. Dodajemy 2 łyżeczki cukru i 2 łyżki mąki. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut do wyrośnięcia. Jajka roztrzepujemy z pozostałym cukrem. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka, olej kokosowy rozpuszczony, wlewamy zaczyn i całość wyrabiamy aż ciasto będzie gładkie i dobrze napowietrzone. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok 10-15 minut. Wiórki rozdrabniam w blenderze, dodaję resztę składników i ugniatam. Ciasto drożdżowe przekładam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy owoce i kruszonką. Piec ok 40 - 45 minut w temperaturze 180 stopni.
więcej przepisów: https://kazimierzdieta.wordpress.com/