Bardzo szybkie ciasto Renatki

Bardzo szybkie ciasto Renatki
> > 6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Renata9
Ciasto, które się robi dosłownie w mgnieniu oka, a w dodatku jeszcze bardzo dobrze smakuje.

Składniki

Przygotowanie

  1. Mąkę pszenną, cukier brązowy, olej z pestek winogron dać do miski.

  2. 3 jajka rozbełtać w 3/4 szklanki mleka i wlać do miski, następnie wymieszać dokładnie drewnianą łyżką.

  3. Wsypać do masy kakao i proszek do pieczenia i wymieszać dokładnie łyżką.

  4. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać masę z miski.

  5. W osobnej misce widelcem rozrobić ser + 1 całe jajko + 1 łyżka cukru waniliowego, a potem łyżką powkładać do ciasta. Jabłka obrać i pokroić w plasterki i powkładać do masy pomiędzy serem.

  6. Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 45 minut.

  7. Sprawdzić patyczkiem czy jest ciasto po tym czasie upieczone. Smacznego !!! Ciasto robi się naprawdę bardzo szybko. Dobre, gdy mają przyjść niespodziewani goście. Do ciasta można stosować dowolne owoce, również owoce zamrożone.

Komentarze do przepisu (6)

ciacho50 29 lutego 2016
Wygląda bardzo apetycznie.
rosynka 29 lutego 2016
Bardzo pyszne ciacho!!!
jola35 01 marca 2016
nie jest wymienione w składnikach proszek do pieczenia i nie wiadomo ile dodać bo w opisie jak przyrządzić jest... Czytaj całość »
nie jest wymienione w składnikach proszek do pieczenia i nie wiadomo ile dodać bo w opisie jak przyrządzić jest wymieniony proszek do pieczenia
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki