bardzo kruche cytrynowe ciasteczka...

bardzo kruche cytrynowe ciasteczka...
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: izaa_a
Rozpływają sie w ustach są bardzo, bardzo kruche wiec trzeba zrobić małe takie na jeden kęs.

Składniki

  • 250 g miękkiego masła
  • 40 g cukru pudru
  • 75 g mąki ziemniaczanej
  • 225 g mąki pszennej
  • starta skórka z 1 niedużej cytryny

Przygotowanie

  1. Masło, cukier i skórkę cytrynową ucieramy mikserem na jednolitą, jasną masę. Dodajemy przesiane mąki i miksujemy do otrzymania gładkiej konsystencji. Ja jeszcze dodałam trochę soku z cytryny.

  2. Napełniamy rękaw cukierniczy i wyciskamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę ozdobne rozetki. Nie trzeba pozostawiać dużych odstępów, bo ciastka niemal nie urosną.

  3. Pieczemy w temperaturze 170 stopni C przez 10 - 15 minut. Ciastka muszą ostygnąć na blasze przez ok. 10 minut inaczej mogą się pokruszyć i dopiero wtedy zdejmować i studzić na kratce.

Komentarze do przepisu (5)

luna76 09 kwietnia 2016
super! :)
GREGORHSPEED 09 kwietnia 2016
Świetne <3
mimiwiki 09 kwietnia 2016
pychotki :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 250 g miękkiego masła
  • 40 g cukru pudru
  • 75 g mąki ziemniaczanej
  • 225 g mąki pszennej
  • starta skórka z 1 niedużej cytryny
Składniki