Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka, bez wykrawania. Zrobione podobnie jak kluski śląskie lecz z nadzieniem. Wyszły bardzo kruche i pyszne.
Polecam.
Odsłon: 137
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 83
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 649
Polecam.
Odsłon: 137
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 83
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 649
Składniki
ciasto-Masło, wraz z cukrem, żółtkami i jajkiem, zmiksować. Przesiać tam mąkę z proszkiem, dodać sok i zagnieść. Podzielić na dwie części. Z każdej zrobić wałek, pokroić na 8 części.Te znowu pokroić na 4. Z każdej części zrobić troszkę przypłaszczone kulki,jak kluski śląskie.
Układać na blaszce i w środku, zrobić wgłębienia, jakimś trzonkiem drewnianym. nadzienie-Do tych wgłębień ponalewać marmoladę, za pomocą woreczka cukierniczego.
Piec ok.15 min. w 175*C.
esy-Czekoladę rozpuścić nad parą, przelać do rożka papierowego. Polać zimne ciasteczka przez środek, kilka razy.