Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Baranek z orzechami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7535
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 168
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 369
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7535
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 168
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 369
Składniki
Masło zmiksuj z cukrem, dodając po jednym jajku. Wsyp sypkie produkty, wymieszaj, dodaj zapach waniliowy.
Formę na baranka posmaruj tłuszczem, posyp kaszą manną. Włóż ciasto (do 3/4 wysokości formy). Piecz około 30 min w temp. 160°C. Wyjmij ciasto z piekarnika. Dopiero po 10 minutach wyjmij z formy. Posyp cukrem pudrem.
Porcje 10. 85 min. Cena 0,90 zł. Kalorie 237.
<strong>Przepis przysłała Anna Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Bella Relaks