Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słynne ciasteczko z orzechową masą kajmakową i kawałkami orzechów
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 37
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 87
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 181
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 37
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 87
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 181
Składniki
Herbatniki bardzo drobno rozkruszamy (wrzuciłam je do worka, i ubiłam tłuczkiem do kotletów). Herbatniki mieszamy z masłem i ugniatamy w rękach. Gdy masa jest zbita, wykładamy nią tortownicę mocno dociskając. Wkładamy do lodówki by spód zastygł. Banany kroimy w plastry. Na herbatnikowy spód nakładamy równomiernie ok 200g krówki, następnie banany, i przykrywamy resztą masy krówkowej. Śmietanę ubijamy z cukrem. Gotową nakładamy na ciasto. Polewę rozpuszczamy we wrzątku / czekoladę topimy w kąpieli wodnej, gdy trochę ostygnie, polewamy nią bitą śmietanę.