Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Banica z masą twarogową"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 153
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 309
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 153
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 309
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Rozpuść łyżkę masła i poczekaj, aż wystygnie. Mąkę i szczyptę soli wsyp do misy, dodaj rozpuszczone masło, ocet i 50 ml wody. wymieszaj i zagnieć średnio twarde ciasto. Odstaw je na 30 minut, aby odpoczęło.
Następnie zrób krem, ucierając na gładko twaróg z cukrem pudrem, jajkami, miodem i pokrojonym na kawałki miękkim masłem. Ciasto podziel na pół. Każdą część rozwałkuj na cienki prostokątny placek. Rozgrzej 10 dag masła, posmaruj oba placki jego częścią i rozłóż na nich krem twarogowy. Następnie placki pokrój na podłużne paski i zwiń je w wałeczki podobne do naleśników. Ułóż je koliście w okrągłej formie. Posmaruj resztą masła.
Ciasto piecz w temperaturze 200 °C przez 40 minut. Gdy się upiecze, poczekaj, aż wystygnie i poprósz cukrem pudrem. Przed podaniem pokrój na porcje.
Czas przygotowania: 80 minut. Cena porcji: ok. 4,5 zł. Kalorie: porcja 360 kcalŹródło: Na żywo