Banany w cieście kakaowo-kokosowym

Banany w cieście kakaowo-kokosowym
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: KORAL
Mogę jeść je na śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację.

Składniki

  • 2-3 banany
  • ciemne kakao 8 g
  • mąka pszenna 75-80 g
  • mleko 125 ml
  • cukier puder 30 g
  • 1 małe jajko
  • wiórki kokosowe 10 g
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania

Przygotowanie

  1. Mleko wymieszać z jajkiem, kakao, cukrem pudrem i lekko zmielonymi wiórkami koksowymi.
    Dodać mąkę, szczyptę soli dokładnie wymieszać i odstawić na 5-10 minut.
    Banany obrać i pokroić na 3-4 części.
    Rozgrzać olej.
    Cząstki banana zanurzyć w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron.
    Usmażone przełożyć na papierowy ręcznik.
    Gotowe oprószyć cukrem pudrem.

Komentarze do przepisu (3)

KulinarnaChwila 14 stycznia
Super:)
Nevermore 14 stycznia
Pychotka, kilka takich bym zjadł przed obiadem :D
fafiatko 14 stycznia
Ale delicje!
Składniki
  • 2-3 banany
  • ciemne kakao 8 g
  • mąka pszenna 75-80 g
  • mleko 125 ml
  • cukier puder 30 g
  • 1 małe jajko
  • wiórki kokosowe 10 g
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania
Składniki