Bananowy przekładaniec

Bananowy przekładaniec
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: jacek2105
Świetny deser i nietrudny w przygotowaniu

Składniki

Przygotowanie

  1. Ułożyć herbatniki kakaowe na blasze. Ubić kremówkę i powstałą masą posmarować herbatniki, przełożyć je warstwą krakersów. Ugotować budyń z cukrem a po schłodzeniu utrzeć z margaryną - powstałą masą posmarować krakersy. Przełożyć jeszcze raz herbatnikami (ten schemat możemy powtórzyć kilkakrotnie, ja pozostałem na dwóch warstwach). Całość możemy posypać dla ozdoby wiórkami kakaowymi lub kokosowymi. Pozostawić do schłodzenia na noc do lodówki.

Komentarze do przepisu (4)

Ashira 03 września 2008
a do czego dodać mleko skondensowane?
gesia_skorka 04 października 2008
ashira gotujesz puszke mleka w wodzie ok 3 godz. czekasz az ostygnie. ta mase (karmel) smarujesz herbatniki. to... Czytaj całość »
ashira gotujesz puszke mleka w wodzie ok 3 godz. czekasz az ostygnie. ta mase (karmel) smarujesz herbatniki. to kolejna wartswa.
kaska333 19 listopada 2008
muslalam ze to placek z bananami a nie z budyniem bananowym szkoda
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki