Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bananowo-truskawkowy puchar"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1589
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 74
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 385
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 108
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1589
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 74
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 385
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 108
Składniki
Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu, używając 1,5 szklanki mleka. Studzimy.
Zimny budyń miksujemy lub dokładnie mieszamy z jogurtem naturalnym i serkiem mascarpone. Wkładamy do lodówki do schłodzenia.
Obrane banany kroimy w plasterki i obficie skrapiamy sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały.
Masę przekładamy do szprycy cukierniczej, wyciskamy warstwę na dno pucharka, przykrywamy plasterkami bananów itd. Wierzch zdobimy tartą czekoladą i pokrojonymi truskawkami.
Wartość odżywcza 1 porcji: 269 kcal, Białko: 4,5 g,Tłuszcz: 14 g, Węglowodany: 27 g. Czas przygotowania 25 minut. Cena jednej porcji 2,80 złŹródło: Rewia