Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 150
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 150
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z cukrem, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, żółtka i dokładnie wymieszać. Wylać do wysmarowanej tłuszczem okrągłej formy. Piec ok. 35 min.3 banany zmiksować bardzo dokładnie. Dodać sok z cytryny. Margarynę rozpuścić, dodać szklankę wody i wsypać 2 galaretki. Mieszać do rozpuszczenia galaretek. Odstawić do ostudzenia, a następnie dodać do bananów. Wymieszać. Wyłożyć na biszkopt. Udekorować pozostałymi bananami. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Zostawić do ostygnięcia. Wylać na banany. Odstawić na 2 h do lodówki.