Bananowe muffinki z czekoladą

Bananowe muffinki z czekoladą
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Stewiarnia
Pyszne i zdrowe muffinki bez cukru! W sam raz na przyjęcie:)

Składniki

  • 2 banany
  • 135 g mąki orkiszowej
  • 2 jajka
  • 50 ml kefiru lub maślanki
  • 50 g masła
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • garść orzechów włoskich
  • tabliczka czekolady deserowej słodzonej stewią
  • 5 łyżeczek stewii

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Dojrzałe banany rozgnieć w misce, dodaj stopione masło, jajka i kefir.

  2. W oddzielnej misce przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia i sól, wymieszaj a następnie dodaj do bananowej masy.

  3. Dodaj 5 łyżeczek stewii Natusweet w kryształkach 10:1, posiekane orzechy i czekoladę.

  4. Ciasto przelej do wysmarowanych tłuszczem foremek na muffiny lub do specjalnych papierowych pojemniczków.

  5. Piecz w piekarniku przez około 25 minut.

Komentarze do przepisu (1)

gola1234 31 grudnia 2014
i na nie dżemik truskawkowy (ja używam ten z Gryszczeniówki) i idealne!! mniam!
Składniki
  • 2 banany
  • 135 g mąki orkiszowej
  • 2 jajka
  • 50 ml kefiru lub maślanki
  • 50 g masła
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • garść orzechów włoskich
  • tabliczka czekolady deserowej słodzonej stewią
  • 5 łyżeczek stewii
Składniki