Bananowe batoniki owsiane

Bananowe batoniki owsiane
> > 6 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Patigotuje8
Pyszne,zdrowe i szybkie w przygotowaniu batoniki owsiane. Przepis na 8-12 batonów. Batoniki można przechowywać do 2 tygodni w lodówce.

Składniki

  • 2 banany
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 i 1/2 szklani płatków owsianych
  • + ulubione dodatki,bakalie,orzechy

Przygotowanie

  1. Banany rozgniatamy widelcem lub miksujemy na gładką masę z masłem orzechowym. Dodajemy płatki owsiane i miód. Mieszamy

  2. Do gotowej masy dodajemy ulubione bakalie,orzechy,(można dodać posiekaną gorzką czekoladę) i mieszamy do połączenia.

  3. Małą keksówkę wykładamy papierem do pieczenia,wykładamy na blaszkę masę i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut. Po ostudzeniu kroimy na mniejsze batoniki:)

    SMACZNEGO!!!

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 14 listopada 2020
Pyszotka:)
Składniki
  • 2 banany
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 i 1/2 szklani płatków owsianych
  • + ulubione dodatki,bakalie,orzechy
Składniki