Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bananowa kremówka z delicjami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Formę wyłóż folią spożywczą, ułóż delicje. Kilka herbatników pokrusz, posyp wolne miejsca między delicjami.
Budynie rozrób ze szklanką mleka. Pozostałe mleko wlej do rondelka, zagotuj. Wlej mieszankę budyniową. Mieszając, ugotuj gęsty budyń. Ostudź. Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem, dodając budyń.
Galaretki rozpuść wg instruk cji. Banany obierz, pokrój na plasterki grubości pół cm. Krem podziel na 3 części. Pierwszą wylej na delicje, ułóż plasterki bananów. Przykryj warstwą herbatników.
Posmaruj kremem, ułóż banany i herbatniki. Posmaruj resztą kremu, ułóż bana ny, polej tężejącą galaretką. Schłodź.
Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 20, cena za porcję 1,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie