Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bakłażany faszerowane kuskusem"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 34
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 119
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 115
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 34
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 119
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 115
Składniki
Bakłażany przekrój wzdłuż na pół, wydrąż środek i pokrój w kosteczkę.
Posiekaną cebulę zeszklij na oliwie razem z czoskiem. Dodaj drobno pociętą paprykę, a na koniec bakłażany. Po chwili duszenia dolej doprawiony przyprawami przecier.
Wymieszaj całość z namoczoną wcześniej kaszą.
Nałóż farsz do łódeczek z bakłażanów i wstaw potrawę na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Gotową udekoruj kolendrą.Źródło: Kurier TV