Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bakłażan z kabaczkiem i papryką"
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 53
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 75
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 53
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 75
Składniki
Bakłażany umyj, osusz, przekrój wzdłuż i wydrąż. Środki oprósz solą i odstaw na 30 minut. Po tym czasie osącz je z płynu.
Kabaczka przekrój, usuń pestki i pokrój w grubszą kostkę – młody ze skórką, starszego trzeba obrać. Cebulę pokrój w kostkę. Z papryki usuń gniazda nasienne i pokrój ją w kwadraciki.
Cebulę i czosnek zeszklij na maśle w większym garnku. Dodaj kabaczka i duś razem kilka minut. Paprykę szybko przesmaż i dodaj do kabaczka. Duś razem przez minutę.
Środki bakłażana oprósz słodką papryką. Następnie powkładaj przygotowany farsz. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200°C około 25-30 minut (możesz też posypać tartym serem). Przed podaniem suto posyp kolendrą lub natką.
ok. 45 minut • Porcja 130 kcal • Koszt porcji ok. 3,50 zł • Przepis na 4 porcje.Źródło: Kobieta i życie