Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bakłażan nadziewany kaszą owsianą"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20672
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20672
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Składniki
Kaszę gotuję 15 minut. Wyjmuję z woreczka i studzę. Bakłażany kroję wzdłuż, wydrążam środek. Posypuję obficie solą. Odstawiam na 30 minut. Spłukuję zimną wodą i osuszam. Smaruję olejem i wkładam do piekarnika (200 stopni) na 35 minut. Dynię obieram i kroję w kostkę.Układam na osobnej blaszce na papierze do pieczenia. Posypuję bazylią, rozmarynem , oregano, solą, pieprzem. Piekę 5-10 minut w temp. 190 stopni. Dynia ma być lekko miękka.
Miąższ wydrążony z bakłażana duszę, dodaję do kaszy. Natkę pietruszki kroję drobno, tofu tnę w małą kostkę. Dodaję do kaszy razem z upieczoną dynią. Doprawiam solą i pieprzem. Farszem napełniam bakłażanowe łódki, dodaję połówki pomidorków koktajlowych i wstawiam na 10 minut do piekarnika (200 stopni).Źródło: Tina