Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bakłażan faszerowany pomidorami"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 140
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 42
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 96
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 140
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 42
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 96
Składniki
Bakłażana natnij wzdłuż na 4 części. Posyp solą, odstaw na pół godziny, by puścił sok i wytrzyj papierowym ręcznikiem.
Cebule pokrój w piórka, a czosnek przeciśnij przez praskę. Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Część rozmarynu posiekaj, resztę zostaw do dekoracji.
Na rozgrzanym oleju zeszklij najpierw czosnek, potem dodaj cebulę, a na koniec przesmaż pomidory. Dopraw całość solą, pieprzem i papryką.
Umieść przygotowany farsz w nacięciach bakłażana.
Ułóż go w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i upiecz.
Czas: 50 min. 1 porcja = 250 kcalŹródło: Kurier TV