Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 71
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7767
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 47
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 71
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7767
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 47
Składniki
Piekarnik rozgrzac do 180stC. Cukier, wode, sok z cytryny, miod i laske cynamonu gotowac na wolnym ogniu do powstania syropu. Odlozyc okolo lyzke orzechow pistacjowych a reszte wymieszac z orzechami wloskimi, migdalami. i cynamonem. Na blacie roboczym rozlozyc arkusz ciasta i posmarowac roztopionym maslem. Posypac orzechami, nalozyc kolejny arkusz i rowniez posmarowac maslem i posypac orzechami. Zrolowac ciasno i ulozyc na wysmarowanej maslem formie. Powtorzyc czynnosc z reszta ciasta i orzechow.
Piec na zloty kolor. Nastepnie polac przestudzonym syropem i posypac orzechami pistacjowymi.