Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bakaliowy wieniec"
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 70
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6221
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 98
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 70
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6221
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 98
Składniki
Podgrzej mleko, dodaj łyżkę cukru, drożdże i mąkę. Odstaw. Masło roztop, dodaj mąkę, cukier, sól, drożdże, jajka. Zagnieć ciasto. Przykryj i odstaw, aż podwoi swoją objętość.
Owoce zalej wrzątkiem, odsącz, pokrój. Ciasto rozwałkuj na prostokąt o grubości 1 cm, posmaruj konfiturą i posyp owocami. Zwiń je w roladę, ułóż na papierze do pieczenia i przetnij wzdłuż na 2 wałki.
Przeplataj je ze sobą na przemian, uformuj w wieniec i zlep końce. Jajka roztrzep, wymieszaj z mlekiem i cynamonem. Posmaruj wierzch ciasta. Piecz 30 minut w temp. 180°C.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień