Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 87
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 194
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7984
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 87
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 194
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7984
Składniki
Rodzynki,migdały i orzechy posiekałam drobno nożem,można również zblendować ja osobiście wole aby było czuć bakalie. Namaczamy bakalie w mleku z aromatem rumowym i odstawiamy na min 1 godzinę.
Masło,cukier ,kakao i mleko(ja użyłam mleka z namaczania bakali bo dodaje dodatkowego aromatu),rozpuszczamy w garnku i odstawiamy do ostygnięcia.
Gdy masa kakaowa nam stygnie zabieramy się za rozdrabnianie herbatników na drobniutkie kawałki.
Do miski wrzucamy pokruszone herbatniki,bakalie, powidła śliwkowe,nutelle i przestudzoną masę kakaową i dokładnie wszystko wyrabiamy.
Z masy formujemy małe kuleczki i obtaczamy. Odstawiamy do lodówki na minimum całą noc.
Z podanej porcji wyszło mi 60 małych bajaderek Smacznego!!!