Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z resztek w nieco odmienionej wersji i raczej tylko dla dorosłych.
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 212
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 216
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5169
...ale pyszny.
Odsłon: 772
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 659
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 212
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 216
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5169
...ale pyszny.
Odsłon: 772
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 659
Składniki
Czekoladę rozpuszczamy w mleku. Do rozpuszczonej czekolady wlewamy whisky i mieszamy do połączenia składników. Czekoladę wlewamy do okruchów ciasta, wsypujemy pieprz dokładnie mieszamy, tak by masa czekoladowa dokładnie pokryła kawałeczki ciasta. Masę bajaderkową wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, odstawiamy do zastygnięcia. Gdy masa zastyga przygotowujemy orzechy w miodzie. Na suchą patelnię wykładamy pekany, lekko je solimy dodajemy miód i chwilę karmelizujemy. Orzechy w miodzie przekładamy na bajaderkę. posypujemy płatkami chili. Ponownie odstawiamy w chłodne miejsce by ciasto zastygło. Ciasto kroimy ostrym nożem na niewielkie kwadraty.