Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka na oranżadzie Helena, szybka, pyszna.. i zawsze mi znika w mgnieniu oka:)
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 690
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 676
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1524
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4844
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 690
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 676
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1524
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4844
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek, Zoltka rozcieram na malych obrotach z.cukrem, dolewamy oliwe, szklanke maki, i reszte skladnikow oprocz kakao. Białka ubijamy na sztywna piane z odrobinka soli, dodajemy ja na samym koncu powoli, jednilita mase dzielimy na dwie czesci i do jednej wsypujemy kakao. Do formy przeznaczonej do pieczenia babki(natartej oliwa i opruszonej maka) rozlewam raz biala czesc a raz czekoladowa mase. Piekarnik rozgrzewamy do 220°C pieczemy 45-50 minut :-) Smacznego:-)