Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babkę piekłam z przepisu na zebrę tylko nie dodałam kakao. Wyszły super, a z makiem to mój faworyt.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 182
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 182
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Składniki
Białka ubijamy z cukrem. Żółtka mieszamy z proszkiem do pieczenia i octem.
Do ubitych białek dodajemy masę żółtkowa i dokładnie miksujemy.
Mąkę mieszamy z olejem i pepsi.
Tak przygotowana mieszankę dodajemy do reszty składników. Wszystko dokładnie miksujemy.
Formę na babkę z kominem smarujemy masłem. Do formy nakładamy ciasta na 1/2 wysokości foremki.
A na ciasto wykładamy masę makową .
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C, piekłam przez 65 minut.
Po upieczeniu babkę studzimy na kratce. Babkę oblałam lukrem i posypałam kandyzowanymi owocami. Smacznego !!!