Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna Babka dla smakoszy Maku.Przepis wzielam z kanalu Kuchnia Marzeny i Jarka.Po wiecej inspiracji zapraszam na mój You Tube kanal Slodki Smak Pasji
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 213
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 213
Składniki
Do miski dajemy miękkie masło,cukier i ucieramy na puszysta mase.
Nastepnie dodajemy stopniowo jajka,wszystko razem dobrze ubijajac.
Dodajemy make z skrobia i proszkiem do pieczeni. Wszystko razem laczymy.
Nastepnie dodajemy mleko,miksujemy
dodajemy Amaretto lub olejek rumowy. Wszystko razem miksujemy.
Na koniec dodajemy mak i wszystko laczymy.
Ciasto wkladamy do formy wysmarowanej tluszczem lub do formy silikonowej,wtedy nie potrzebujemy juz tluszczu.
Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni góra/dól przez ok.55 minut.
Babke zostawiamy do wystygniecia,posypujemy cukrem pudrem lub lukrujemy. SMACZNEGO! Zapraszam na filmik w którym jest wszystko dokladnie pokazane!