Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka z makiem i kardamonem"
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 297
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 512
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 297
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 512
Składniki
Figę potnij w cienkie plasterki. Czekoladę posiekaj. Masło utrzyj z solą, kardamonem oraz cukrem i cukrem waniliowym. Kiedy masa będzie puszysta, domie szaj do niej jajka. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj z makiem. Wsyp do ucieranej masy. Wlej mleko. Dodaj rozdrobnioną czekoladę.
Pistacje, migdały oraz orzechy laskowe i włoskie posiekaj, wrzuć do ciasta, przemieszaj.
Foremkę posmaruj tłuszczem. Posyp płatkami migdałowymi i wyłóż plasterkami figi. Nałóż ciasto. Piecz ok. godziny w temp. 175 st. Wystudź. Udekoruj orzechami w karmelu i cząstkami figi.Źródło: Tina