Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana, ja jednak zaryzykowałam i mam pyszne ciacho.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Do miski dodać margarynę z cukrem i aromatem (dałam śmietankowy), lekko zmiksować.
Następnie dodać jajka,
Miksować do połączenia się składników.
Do masy dodać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia
I zmiksować na jednolitą masę.
W międzyczasie gdy piekarnik się rozgrzewa, obrać i oczyścić z gniazd nasiennych jabłka.
Do blaszki 40 * 12 wyłożonej papierem do pieczenia przełożyć ciasto.
Na ciasto ułożyć jabłka pokrojone dowolnie (ja połówki pokroiłam na 4 kawałki).
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 minut i piec godzinę w zależności od piekarnika na rumiany kolor do suchego patyczka.
Po ostudzeniu można obsypać cukrem pudrem.
Ciasto wyszło pyszne i wilgotne a z jabłkami smak rewelacja.