Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, prosta babka do kawki. Zastosowanie oleju zamiast margaryny czy masła, pomaga w utrzymaniu cholesterolu w ryzach.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20251
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 172
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2279
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20251
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 172
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2279
Składniki
Jajka ucierałem z cukrem aż podwoiły swoją objętość. Do masy jajecznej delikatnie dolewałem olej ciągle mieszając. Następnie dodałem przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Jeśli używamy mrożonych owoców, należy je wcześniej rozmrozić i ogrzać do temperatury pokojowej. Sokiem nie trzeba się przejmować, można go dodać go ciasta.
Piekłem 45 minut w 180 stopniach z termoobiegiem w foremce 28x12 cm. Ostudzone ciasto posypałem cukrem pudrem.