Babka z ajerkoniakiem

Babka z ajerkoniakiem
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Ollka
Pyszna babka z ajerkoniakiem, jest idealnym smakołykiem na Wielkanocnym stole

Składniki

  • Szklanka cukru
  • 5 jaj
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • szklanka mąki pszennej
  • 3/4 mąki ziemniaczanej
  • szklanka ajerkoniaku
  • szklanka oleju

Przygotowanie

  1. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

    Cukier, cukier waniliowy oraz jajka zmiksować na puszystą masę, cały czas miksując wlewać na przemian ajerkoniak i olej. Mąkę z proszkiem do pieczenia dodać do masy i ponownie wymieszać . Ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem. Piec około 45 minut w temperaturze 170 C . Upieczoną babkę polukrować

    Smacznego

Komentarze do przepisu (2)

gosiamamba 24 marca
Dzień dobry
przepis niekompletny, " urwało " resztę składników - pozdrawiam
KulinarnaChwila 25 marca
pyszotka:)
Składniki
  • Szklanka cukru
  • 5 jaj
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • szklanka mąki pszennej
  • 3/4 mąki ziemniaczanej
  • szklanka ajerkoniaku
  • szklanka oleju
Składniki