Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka z ajerkoniakiem"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Składniki
Jajka wbij do wysokiego naczynia. Dosyp szczyptę soli i ubij je na sztywno trzepaczką lub mikserem. Dodaj cukier puder i ubijając, wlej ajerkoniak oraz olej. Następnie dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Na koniec wymieszaj całość łyżką.
Do formy na babkę wlej kroplę oleju i rozprowadź ją na dnie i bokach. Obsyp bułką tartą.
Przelej masę do przygotowanej foremki. Wstaw ją do piekarnika rozgrzanego do 170°C i piecz 50 minut.
Po tym czasie trzymaj ją jeszcze 10 minut w zamkniętym piekarniku.
Cukier puder wymieszaj z sokiem i wodą. Tak przygotowanym lukrem polej babkę. Udekoruj wedle uznania.
Czas przygotowania: 80 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 260. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax