Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babka winna z migdałami"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 130
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 122
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 121
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 130
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 122
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 121
Składniki
Miękkie masło, cukier i cukier waniliowy utrzyj mikserem na puszysto. Dalej ucierając, dodaj stopniowo żółtka. Dosyp obie mąki, sodę, kardamon. Dokładnie zmiksuj. Na samym końcu dolej wino. Z białek i soli ubij pianę. Wmieszaj do ciasta. Dorzuć posiekane migdały.
Przelej do formy na babkę z kominkiem (natłuszczonej i wysypanej mąką). Wyrównaj. Piecz godzinę w 180°C. Gotowe ciasto schłodź, posyp cukrem pudrem.Źródło: Świat kobiety