Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was, zwykłą babkę ucieraną. Dawno nie robiłam, Postanowiłam, do części kakaowej, dodać dodatkowo nutellę. Wyszło pysznie. Polecam. Babka jest prosta i szybka w przygotowaniu, a smakuje naprawdę bardzo dobrze. Myślę, że nie muszę jej zbyt wiele reklamować :) Chyba większość z nas, lubi babki :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Masło, cukier, cukier waniliowy i żółtka, utrzeć. Następnie wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Ucierać jeszcze chwilę. Białka ubić na sztywno. Dodać do ciasta. Większą część ciasta, przełożyć do foremki na babkę, wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą.
Do pozostałej części ciasta, dodać kakao i nutellę. Utrzeć do połączenia składników. Następnie wyłożyć do foremki, na jasną cześć ciasta. Tak przygotowaną babkę, wstawić do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni i piec 50-60 minut. Do suchego patyczka.
Wystudzoną babkę, posypać cukrem pudrem.