Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Superowa babka świąteczna z dodatkiem smalcu.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Składniki
Wykonanie: Tłuszcz utrzeć, dodać żółtka oraz trochę cukru i połączyć z mąką. Wlać drożdże rozrobione w małej ilości mleka. Na koniec dodać ubitą pianę z resztą cukru, wymieszać i wyłożyć do przygotowanej formy i odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około pół godziny do zrumienienia. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym. SMACZNEGO.