Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka piaskowa ze śliwkami i polewą czekoladową"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 210
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 201
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 210
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 201
Składniki
<strong>Przepis przysłała Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic</strong>
Śliwki umyj, osusz, wyjmij pestki. Posyp 2 łyżkami cukru, odstaw na 2 godziny. Jajka utrzyj z cukrem pudrem. Dodaj olej, jogurt natural ny i mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, połącz.
Śliwki osącz z soku, wymieszaj z mąką ziemniaczaną. W formie do babki łyżką nakładaj porcje ciasta, układając na przemian śliwki. Piecz godzinę w temp. 180°C. Ostudź. Czekolady stop w kąpieli wodnej. Polej babkę.Źródło: Chwila dla Ciebie