Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, wilgotna babka piaskowa na świąteczny stół. Zobacz videoprzepis.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 587
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 136
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 145
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22745
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 587
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 136
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 145
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22745
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Do żółtek dodać cukier i pokrojona w kawalki margaryne lub masło (temperatura pokojowa0 utrzeć na janą mase.Do masy doadć 1 szklanke mąki krupczatki, ukręcić mikserem, następnie dodać proszek do pieczenia zakręcić mikserem, dodać mleko temperatura pokojowa,zakręcic mikserem, teraz dodać drugą szklankę mąki krupczatki i zakręcić mikserem i dodac aromat waniliowy wszystko to zakręcic mikserem do mpołącznia się skladników. Właćz piekarnik na 180 stopni funkcja góra, dół. Do bialek dodać szczyptę soli i ubioc nasztywną pianę następnie połączyć z ciastem , mieszając łyzką góra dół.Wlewamy do formy z kominkiem o średnicy 24 cm. Forma musi być wysmarowana tłuszczemi posypana maką. Wstwić do nagrzanego piekarnika 180 stopni na środkową półkę i piec przez 50 minut. Sprawdzic patyczkiem . Pamiętaj każdy piekarnik inaczej piecze. Zapraszam na videoprzepis na mój kanl kulinarny na Youtube Mangiare u Ewki., Jeśli chcesz więcej przepisow do zajrzyj do mojej książki kulinarnej na Smakerze. SMACZNEGO!