Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza babka piaskowa, jaka kiedykolwiek zrobilam, ulubiona babka mojego meza,
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Utrzec maslo z cukrem na gladka mase. Ciagle ucierajac dodac 6 jaj (pojedynczo)
Wymieszac suche skladniki , maka ziemniaczana, zwykla,proszek do pieczenia
Dolozyc suche skladniki dfo ubitej masy i wymieszac dobrze.
Ciagle ucierajac dodac olej, ocet i zapach. Dobrze wymieszac, caly czas ucierac przy uzyciu robota kuchennego lub mixera.
Wylac ciasto do dwoch malych foremek chlebowych ( 21cm x 11 cm kazda) ) wylozonych papierem do pieczenia..
Piec w termoobiegu w temp.170 C (340 F) przez 1 godzine, Sprawdzic przed wyjeciem patyczkiem czy wewnatrz suche.
Mozna posypac cukrem pudrem po wystudzeniu.