Babka orzechowa

Przepis dnia 2009-10-11
Babka orzechowa
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Gabi16
Smaczna przy kawie i nie tylko

Składniki

  • 7 białek
  • 1 szkl. cukru
  • 1/2 szkl. mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 kostki margaryny
  • 2 szkl. mąki
  • 1 szkl. orzechów krojonych

Przygotowanie

  1. Białka ubić z cukrem.Proszek rozpuścić w mleku, margarynę roztopić. Do ubitych białek dodać mąkę,delikatnie wymieszać i dalej dodawać resztę składników delikatnie mieszając.Ciasto piec około 45 min w temp. 180 stopni

Komentarze do przepisu (2)

Mole3 04 października 2009
Wygląda smakowicie, a ja zaliczam się do orzechowych łasuchów, więc na pewno wypróbuję. :)
polkangaroo 06 października 2009
Wszystko do kawy jest dla mnie!!!
Składniki
  • 7 białek
  • 1 szkl. cukru
  • 1/2 szkl. mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 kostki margaryny
  • 2 szkl. mąki
  • 1 szkl. orzechów krojonych
Składniki