Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie i wilgotne ciasto bez dodatku jajek, mleka i margaryny.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 305
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 108
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 490
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 305
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 108
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 490
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, sól i cukier puder. Wszystko dokładnie mieszamy.
Do sypkich składników wlewamy wodę, oliwę z oliwek oraz kilka kropel dowolnego olejku do ciasta. Całość miksujemy na jednolitą masę.
Połowę ciasta odkładamy do drugiej miski i wsypujemy do niej kakao. Ponownie miksujemy, aby kakao połączyło się z ciastem.
Blachę o wymiarach 33x12 cm wyścielamy papierem do pieczenia. Wlewamy do niej kakaowe ciasto i rozprowadzamy je równomiernie po całej formie. Na wierzch wylewamy jasne ciasto i wyrównujemy je łyżką. Pieczemy ok. 30-35 minut (lub do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni.