Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , puszysta , wilgotna i mocno cytrynowa babka , szybka i łatwa do przygotowania najlepsza babka na święta . Polecam .
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 641
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 214
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 641
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 214
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę , nie przerywając ucierania dodaj po jednym żółtku , utrzyj na puszystą masę .
Dodaj śmietanę oraz sok i skórkę z cytryn . Obie mąki przesiej z proszkiem dodaj do ciasta .
Białka ubij na sztywno i delikatnie wymieszaj z ciastem za pomocą drewnianej łyżki .
Formę silikonową na babkę posmaruj cienko olejem i wlej babkę . Piecz około 40 minut lub do suchego patyczka w 170 st. Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem lub polej lukrem .