Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka migdałowa"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 63
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 63
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Migdały wymieszaj z mąką i proszkiem do pieczenia. Kawę rozpuść w rumie. Rodzynki namocz. Żółtka oddziel od białek. Masło utrzyj z cukrem, dodając po 1 żółtku. Miksując dodawaj stopniowo mąkę na przemian z kawą.
Rodzynki odsącz, obtocz w mące, dodaj do masy, wlej aromat. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli, wymieszaj z masą. Formę wysmaruj masłem, obsyp bułką tartą, wylej masę, piecz 60 minut w 180°C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień