BABKA METROWA

BABKA METROWA
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: martucha3
Bardzo smaczne i super wygląda ,robie zawsze gdy się spodziewam wielu gości ,jest czym podzielić.......

Składniki

Przygotowanie

  1. Jajka ubić z cukrem na puszusta masę,wlać wodę, olej ciągle mieszając dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia .Podzielić na dwie części a do jednej dodać kakao.Piec w wąskich blaszkach przez 30 minut w tem.180st.Gdy wystygną pokroić na kromki nie za grube.

  2. KREM;;;;W1 szklance zimnego mleka rozbić budyń z mąką i żółtakami.Resztę zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.Wlać to na gotujące się mleko i gotować na małym ogniu ciągle mieszając aż zgęstnieje.

  3. Margarynę utrzeć na puch i dodawać lyżka zimny budyń.Smarować kolejno biale ,czarne kromki ciasta i przykładać do siebie .Polać polewą ,wstawić do lodówki ,kroić po skosie....SMACZNEGO

Komentarze do przepisu (9)

izaa 07 listopada 2009
ja też lubię to ciasto u nas w domu od zawsze się robiło...:)
Basienka17 08 listopada 2009
mam taki sam orzepis tylko nazywa sie tasiemiec
EwwRaa 08 listopada 2009
Świetny przepis,lubię takie ciasta :)
Wędruje do ulubionych!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki