Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka, długo zachowuje świeżość:)
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22636
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 124
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 336
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 265
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22636
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 124
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 336
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 265
Składniki
Masło ucieramy z cukrami na puszystą masę. Nie przerywając dodajemy na zmianę po żółtku i mące wymieszanej z proszkiem aż do wyczerpania składników. Dodajemy migdały oraz 4 łyżki mleka o temperaturze pokojowej. Na koniec dodajemy sztywną pianę z białek.
1/3 masy przekładamy do osobnej miski. Kakao rozprowadzamy z pozostałym mlekiem i dodajemy do masy. Delikatnie ucieramy. Formę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą lub mąką. Wlewany ciemne ciasto a potem jasne. Pieczemy ok 60 minut w temp. 170^.