Babka mango

Babka mango
> > 6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Puszysta, słodka i ten posmak mango... Prosta, jak to babka, ale już sam kolor zapowiada coś ciekawszego niż zwykle. :)

Składniki

  • 5 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 300 g puree z mango (takiego w puszce)
  • 0,5 szklanki oleju
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie

  1. Ubić jajka z cukrem (4-5 minut). Dodawać kolejno: puree, olej, mąki i proszek. Każdy składnik wmieszać na wolnych obrotach miksera. Piec w dużej keksówce przez 1 godzinę w 170°C.

Komentarze do przepisu (4)

slodkisentyment 04 września 2019
Fajny pomysł :)
SlodkaPistacja 05 września 2019
Dzięki!:)
kucharka-amatorka 05 września 2019
Świetny przepis. Gratuluję!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 5 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 300 g puree z mango (takiego w puszce)
  • 0,5 szklanki oleju
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Składniki