Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babka makowo-czekoladowa"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 24
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 190
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 24
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 190
Składniki
Przepis przysłała Elżbieta Staniak z z Żyrardowa
Mak zalej wrzątkiem. Po 20 min zagotuj, odstaw na noc. Odcedź, zmiel trzykrotnie. Białka ubij z cukrem. Dodaj żółtka, połącz. Masło stop, ostudź. Mak, mąkę ziemniaczaną, cukry waniliowe i masło wymieszaj. Połącz z pianą. Wlej do formy z kominkiem. Piecz 40 min w 160°C.
Krem: kawę rozpuść w 3 łyżkach kremówki. Dodaj cze koladę, stop. Ostudź, dodaj zapach migdałowy i koniak. Żelatynę rozpuść. Kremówkę ubij, połącz z resztą składników. Schłodź. Kremem przełóż pokrojoną babkę.Źródło: Chwila dla Ciebie