Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 877
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 33
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 71
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 61
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 877
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 33
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 71
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 61
Składniki
Rozpuścić margarynę i gorącą zalać mak.Utrzeć żółtka z cukrem .Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem,mak z margaryną,rodzynki umyte i sparzone wrzątkiem, na koniec ubite na bardzo sztywno białka.Leciutko wymieszać.Wylać do formy z kominkiem ,ale nie wysokiej ,oczywiście uprzednio wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułeczką tartą.Piec w temp.160 *C ok.45-50 min.Sprawdzić patyczkiem.Po wystudzeniu polać czekoladową polewą.Pychotka.