Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysta, dwukolorowa babka łaciata na oleju, przygotowanie zajmie dosłownie chwilę. Babka zrobiona według tego przepisu https://smaker.pl/przepisy-ciasta/przepis-babka-laciata,2002919,smaker.html
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 202
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8941
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 145
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 37
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 293
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 202
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8941
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 145
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 37
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 293
Składniki
Do miski przesiej obie mąki z proszkiem do pieczenia. Do osobnej miski wbij jajka, dodaj cukier i cukier waniliowy, ubij na puszystą masę.
Następnie dodaj olej, mleko i zmiksuj do połączenia. Suche składniki dodawaj stopniowo do mokrych i mieszaj łyżką drewnianą do połączenia składników.
Ciasto podziel na pół, do jednej części dodaj kakao i wymieszaj. Formę na babkę posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Na dno przelej ciasto kakaowe, przykryj jasnym ciastem.
Piec około 40 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.