Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super babka...inna niż tradycyjna
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 77
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 77
Składniki
Mąki mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia. Masło ucieramy, dodajemy po jednym żółtku, każde miksując.Dodajemy wanilię, sok i skórkę z cytryny. Następnie masę krówkową,łyżka po łyżce.Mieszamy do połączenia składników.Z białek ubijamy pianę. Dodajemy do masy a następnie stopniowo mąki, ciągle delikatnie mieszając.Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy ok 30-40 minut.Posypujemy cukrem pudrem.