Babka kokosowo- kakaowa

Babka kokosowo- kakaowa
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Szybka do wykonania , smaczna i aromatyczna.

Składniki

  • Jajka kurze - 5 szt.
  • Cukier trzcinowy brązowy - 3/4 szklanki
  • Mąka tortowa - 1 1/2 szklanki
  • Mąka kokosowa - 1/2 szklanki
  • Olej - 1 szklanka
  • Proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • Kakao - 2 łyżeczki

Przygotowanie

  1. Jajka wybić i ubić z cukrem na puszysto. Mąki wy mieszać z proszkiem do pieczenia. Dodając do masy jajecznej mąki oraz olej porcjami, ucierać do wyczerpania składników.

  2. Foremkę keksówkę 30 x 12 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać 3/4 przygotowanego ciasta. Do pozostałej części dodać kakao wymieszać i wlać przez środek.

  3. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić ciasto i piec 50 minut lub do suchego patyczka. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem, pokroić na porcje.

Składniki
  • Jajka kurze - 5 szt.
  • Cukier trzcinowy brązowy - 3/4 szklanki
  • Mąka tortowa - 1 1/2 szklanki
  • Mąka kokosowa - 1/2 szklanki
  • Olej - 1 szklanka
  • Proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • Kakao - 2 łyżeczki
Składniki